Hoelang duurt een trouwfilm gemiddeld?

Yeash! Jullie trouwdag nadert en terwijl jullie bezig zijn met de laatste voorbereidingen, kan het zijn dat jullie jullie afvragen: “Hoelang duurt een trouwfilm eigenlijk gemiddeld?” Laten we eens kijken naar enkele factoren die hierbij een rol spelen.

1. Mijn aanwezigheid

Een van de belangrijkste factoren die de lengte van jullie trouwfilm beïnvloedt, is hoelang ik als videograaf aanwezig ben op jullie trouwdag. Als ik alleen de ceremonie en een deel van de receptie vastleg, zal de film natuurlijk korter zijn dan wanneer ik de hele dag aanwezig ben, van de voorbereidingen ’s ochtends tot het laatste dansje ’s avonds. Al is dat laatste toch wel het mooist voor een complete film, als ik mijn voorkeur mag geven.. 😉

2. Hoeveelheid gebeurtenissen

Een andere factor die meespeelt, is simpelweg hoeveel er op jullie trouwdag gebeurt. Als jullie een uitgebreide ceremonie hebben gevolgd door een receptie met veel speeches, dansen en speciale optredens, zal dit resulteren in meer beeldmateriaal en dus een langere trouwfilm.

3. Type videopakket

Ik bied verschillende pakketten aan die een indicatie geven van hoelang jullie film zou worden. Daarnaast is het mogelijk om extra’s te bieden zoals bijvoorbeeld een same-day edit, een verlovingsfilm of interviews met geliefden, als jullie dat wensen. Het type pakket dat jullie kiezen, zal dus ook van invloed zijn op de duur van jullie trouwfilm.

4. Bewerkingsstijl

Mijn bewerkingsstijl kan ook van invloed zijn op de lengte van de trouwfilm. Sommige stellen geven de voorkeur aan een korte, pakkende samenvatting van hoogtepunten, terwijl anderen liever een meer uitgebreide film hebben die de hele dag nauwkeurig vastlegt.

5. Persoonlijke voorkeuren

Last but not least, jullie persoonlijke voorkeuren spelen een grote rol. Misschien willen jullie een korte en krachtige film die de essentie van jullie trouwdag vastlegt, of misschien verkiezen jullie een langere film die elk moment gedetailleerd weergeeft. Het is belangrijk om dit met mij te bespreken om ervoor te zorgen dat jullie trouwfilm perfect aansluit bij jullie wensen.

Al met al is de duur van jullie trouwfilm dus afhankelijk van verschillende factoren, maar met de juiste planning en communicatie kunnen jullie er zeker van zijn dat jullie een prachtige film krijgen die jullie trouwdag op een onvergetelijke manier vastlegt.

In deze blog